Annons
Facebook

Välkommen till Birmasällskapet

12
RSS

Birma Aktuellt nr 2 som PDF

Publicerad den 25 August 2015 kl. 10:34 av varicella


Nu finns årets Birma Aktuellt nummer 2 som nedladdningsbar PDF-fil för våra medlemmar.
Det är bara att logga in under fliken "Medlemmar" och hämta den under "Ladda ner Birma Aktuellt".

För dig som inte är medlem men vill läsa vår tidning, fullmatad med allt som rör Birmakatten - http://www.birma.se/om-bis/bli-medlem.htm
Välkommen!!
/Redaktionen

Välkommen tillbaka från sommarledigheten!

Publicerad den 21 August 2015 kl. 09:45 av varicella

Vi vill göra en påminnelse om att Birmasällskapet ska medverka i programbladet för World Winner 2015. Vi har bokat en helsida, där halva sidan ska representera våra uppfödarmedlemmar med stamnamn.
Vi har några platser kvar och det är först till kvarn som gäller.
Du anmäler dig genom att skicka ett mail till styrelse@birma.se, där du uppger ditt namn och stamnamn. Därefter får du mer information från oss. Priset är 100 kr och de pengar som blir över går till nästa års 40-års jubileum.

Sommarhälsning!!

Publicerad den 22 July 2015 kl. 10:31 av agneta@shinseina
 
Jag vill önska alla våra birmavänner en fortsatt bra sommar! Många av er har redan semester. Nu har jag börjat min... Det ska bli så spännande att få nya Birmaaktuellt i min hand. Jag har redan tjuvkikat 
Smiley widen är både snygg och har ett mycket bra innehåll!Bra jobbat alla i redaktionen.. Bra jobbat alla på redaktionen!!!  Under hösten får vi en ny skribent till tidningen Maria Silén (Storklevens Birmor) Styrelsen hälsar henne varmt välkommen!

Sen vill jag skryta med att vi har fått 37 nya medlemmar sen 1 mars. Vi har totalt ökat från knappt 300 medlemmar till 363 under 2015! Vi har också 603 gillare på Facebook  

Ha en skön sommar
Agneta Ehrenholm/Styrelsen


Birma Aktuellt på G

Publicerad den 8 July 2015 kl. 17:48 av varicella


Nu har Birma Aktuellt nr. 2 blivit inlämnad till tryckeriet och vi hoppas snart att den kommer ut till alla våra medlemmar.
Eftersom vi måste spara lite på tryckkostnaden det här året, kommer inte alla sidor vara helt i färg. Vi har valt att presentera omslagen, bildgalleriet, titelkatterna och årets nykomling i färg. Resterande sidor kommer att vara i svart/vit. Senare kommer det även det här numret att finnas som en PDF, tillgänglig för nedladdning till alla medlemmar. Den kommer att vara helt i färg!
Nu hoppas vi att ni ska få en kommande trevlig "birma-sommar-läsning" i form av Birma Aktuellt!

Visst vill du vara med?

Publicerad den 1 July 2015 kl. 22:00 av Suzannes
Vi har beslutat att medverka i programbladet för World Winner 2015 med Birmasällskapet och har bokat en helsida. Vi tänkte att det kunde vara kul om flera av våra uppfödarmedlemmar -med sina stamnamn- är med på en halvsida.

För att vara med anmäler du dig genom att skicka ett mail till styrelsen@birma.se med ditt namn och stamnamn så återkommer vi med mer information. Priset för att vara med är 100 kr. Blir det pengar kvar så kommer dessa gå till nästa års 40-års jubileum.

Så passa på och anmäl och visa upp dig och din uppfödning!

Hälsningar
Styrelsen

STORT TACK...

Publicerad den 27 June 2015 kl. 13:46 av agneta@shinseina
Vi vill rikta ett STORT TACK till Lars-Åke Bladh (Larzan) för alla hans år som ”formgivare” av BirmaAktuellt. Att ha varit engagerad 12 år för Birmasällskapet är verkligen värt att uppmärksamma och inte minst för att det finns personer som Lars-Åke där viljan och engagemanget finns för att ställa upp och jobba ideellt under så många år. Men han känner sig nu trygg med att lämna över till Annette Olsson som tar över jobbet som
” formgivare ” av BirmaAktuellt efter honom!

Tack Lars-Åke för denna tiden…
Ordförande Agneta Ehrenholm/Styrelsen

Chatten tar sommarledigt

Publicerad den 24 June 2015 kl. 21:54 av Jessica@Shinseina
Chatten har sommaruppehåll och är tillbaka i höst. Nästa chatt är planerad till 7 september 20.00.

Trevlig sommar!

Styrelsen genom Jessica, Sekreterare

Viktig medlemsinformation!

Publicerad den 15 May 2015 kl. 16:39 av Suzannes
När nya styrelsen skulle lägga sin budget för 2015 upptäcktes att kostnaderna för Birma Aktuellt nummer 4 2014 inte inkommit under rätt år utan ligger nu som en kostnad detta år 2015. Detta gör att vi inte har den ekonomi vi hade tänkt oss utan att vi måste skära ner på kostnaderna.

Vi har omförhandlat priset per nummer med tryckeriet och även tagit ner upplagan från 450 till 325. Allt för att kunna få kontroll på våra kostnader.
I dagsläget går alla pengarna till att publicera Birma Aktuellt. Detta är inte vad styrelsen vill utan vi vill även göra andra aktiviteter framöver.

Styrelsen har tagit beslut på att under 2015 publicera tre fysiska pappersnummer ( nummer 1, 2 samt nummer 4). Nummer 3 kommer utkomma endast i digital form och kan laddas ner via birma.se. Vi har även fått gå ner på papperskvalitet samt antal fyr-färgssidor.

Vi hoppas på er förståelse och önskar även ert engagemang för att 1) få upp antal betalande medlemmar 2) fler som vill vara engagerade i Birmasällskapet.

Med tanke på detta utgångsläge finns det inga pengar till nästa år då vi firar 40-års jubileum. Det betyder inte att vi inte skall fira. Vi håller på och planerar hur och var. Viktigt för oss är att alla våra medlemmar kommer kunna ta del av firandet oavsett var ni bor i landet. Men vi ber och få återkomma med mer information. 

/StyrelsenFrågor och svarVarför meddelar ni detta?
För att ni som medlemmar skall uppleva oss som trovärdiga och transparenta. Vi vill ha en förening med engagerade medlemmar.

Kommer ni höja medlemsavgiften?
Inte som det ser ut nu. Om vi skall göra det så kommer styrelsen att ta upp en eventuell avgiftshöjning på Årsmötet 2016.

Finns det inget annat vi kan göra?
Jo, för att öka vår kassa och säkra vår ekonomi så hjälp oss att bli fler betalande medlemmar. Mer intäkter är ett sätt att trygga vår framtid med Birmasällskapet.

Kan jag anmäla mitt intresse som engagerad medlem?
Absolut! Kontakta oss i styrelsen så återkommer vi med uppdrag på aktiviteter som vi behöver hjälp med.

En fråga till våra medlemmar

Publicerad den 6 May 2015 kl. 14:18 av varicella

Vi undrar hur många av oss medlemmar som hellre föredrar Birma Aktuellt i digitalform dvs som en PDF-fil framför en pappertidning.
Svara gärna på vår poll till höger "BIS frågar" eller ge ditt svar på vår Facebooksida - https://www.facebook.com/Birmasallskapet
Tack för er medverkan!

Nu finns senaste Birma Aktuellt som PDF

Publicerad den 5 May 2015 kl. 15:47 av varicella


Nu finns senaste Birma Aktuellt i PDF-format, för nedladdning.
Du finner länken till tidningen under rubriken Medlemmar -> Ladda ner Birma Aktuellt.
För att kunna komma åt tidningen men även få papperskopian samt kommande matnyttiga nummer, fodras ett medlemskap i Birmasällskapet.
För att bli medlem - klicka här
12

Galleri

 
Bilden kommer från bildgalleriet.

Senaste från forumet

Skrivet av saan
6 June 2015 kl. 16:03
Skrivet av Gäst: Michaela Hertzerg
2 June 2015 kl. 13:37
Skrivet av Jessica@Shinseina
1 June 2015 kl. 21:18
Läs mer i forumet. RSS

Senaste nytt

25 August 2015 kl. 10:34
25 August 2015 kl. 10:28
24 August 2015 kl. 20:03
24 August 2015 kl. 15:39
24 August 2015 kl. 15:26