Annons
Facebook

Välkommen till Birmasällskapet

12
RSS

Sommarhälsning!!

Publicerad den 22 July 2015 kl. 10:31 av agneta@shinseina
 
Jag vill önska alla våra birmavänner en fortsatt bra sommar! Många av er har redan semester. Nu har jag börjat min... Det ska bli så spännande att få nya Birmaaktuellt i min hand. Jag har redan tjuvkikat 
Smiley widen är både snygg och har ett mycket bra innehåll!Bra jobbat alla i redaktionen.. Bra jobbat alla på redaktionen!!!  Under hösten får vi en ny skribent till tidningen Maria Silén (Storklevens Birmor) Styrelsen hälsar henne varmt välkommen!

Sen vill jag skryta med att vi har fått 37 nya medlemmar sen 1 mars. Vi har totalt ökat från knappt 300 medlemmar till 363 under 2015! Vi har också 603 gillare på Facebook  

Ha en skön sommar
Agneta Ehrenholm/Styrelsen


Birma Aktuellt på G

Publicerad den 8 July 2015 kl. 17:48 av varicella


Nu har Birma Aktuellt nr. 2 blivit inlämnad till tryckeriet och vi hoppas snart att den kommer ut till alla våra medlemmar.
Eftersom vi måste spara lite på tryckkostnaden det här året, kommer inte alla sidor vara helt i färg. Vi har valt att presentera omslagen, bildgalleriet, titelkatterna och årets nykomling i färg. Resterande sidor kommer att vara i svart/vit. Senare kommer det även det här numret att finnas som en PDF, tillgänglig för nedladdning till alla medlemmar. Den kommer att vara helt i färg!
Nu hoppas vi att ni ska få en kommande trevlig "birma-sommar-läsning" i form av Birma Aktuellt!

Visst vill du vara med?

Publicerad den 1 July 2015 kl. 22:00 av Suzannes
Vi har beslutat att medverka i programbladet för World Winner 2015 med Birmasällskapet och har bokat en helsida. Vi tänkte att det kunde vara kul om flera av våra uppfödarmedlemmar -med sina stamnamn- är med på en halvsida.

För att vara med anmäler du dig genom att skicka ett mail till styrelsen@birma.se med ditt namn och stamnamn så återkommer vi med mer information. Priset för att vara med är 100 kr. Blir det pengar kvar så kommer dessa gå till nästa års 40-års jubileum.

Så passa på och anmäl och visa upp dig och din uppfödning!

Hälsningar
Styrelsen

STORT TACK...

Publicerad den 27 June 2015 kl. 13:46 av agneta@shinseina
Vi vill rikta ett STORT TACK till Lars-Åke Bladh (Larzan) för alla hans år som ”formgivare” av BirmaAktuellt. Att ha varit engagerad 12 år för Birmasällskapet är verkligen värt att uppmärksamma och inte minst för att det finns personer som Lars-Åke där viljan och engagemanget finns för att ställa upp och jobba ideellt under så många år. Men han känner sig nu trygg med att lämna över till Annette Olsson som tar över jobbet som
” formgivare ” av BirmaAktuellt efter honom!

Tack Lars-Åke för denna tiden…
Ordförande Agneta Ehrenholm/Styrelsen

Chatten tar sommarledigt

Publicerad den 24 June 2015 kl. 21:54 av Jessica@Shinseina
Chatten har sommaruppehåll och är tillbaka i höst. Nästa chatt är planerad till 7 september 20.00.

Trevlig sommar!

Styrelsen genom Jessica, Sekreterare

Viktig medlemsinformation!

Publicerad den 15 May 2015 kl. 16:39 av Suzannes
När nya styrelsen skulle lägga sin budget för 2015 upptäcktes att kostnaderna för Birma Aktuellt nummer 4 2014 inte inkommit under rätt år utan ligger nu som en kostnad detta år 2015. Detta gör att vi inte har den ekonomi vi hade tänkt oss utan att vi måste skära ner på kostnaderna.

Vi har omförhandlat priset per nummer med tryckeriet och även tagit ner upplagan från 450 till 325. Allt för att kunna få kontroll på våra kostnader.
I dagsläget går alla pengarna till att publicera Birma Aktuellt. Detta är inte vad styrelsen vill utan vi vill även göra andra aktiviteter framöver.

Styrelsen har tagit beslut på att under 2015 publicera tre fysiska pappersnummer ( nummer 1, 2 samt nummer 4). Nummer 3 kommer utkomma endast i digital form och kan laddas ner via birma.se. Vi har även fått gå ner på papperskvalitet samt antal fyr-färgssidor.

Vi hoppas på er förståelse och önskar även ert engagemang för att 1) få upp antal betalande medlemmar 2) fler som vill vara engagerade i Birmasällskapet.

Med tanke på detta utgångsläge finns det inga pengar till nästa år då vi firar 40-års jubileum. Det betyder inte att vi inte skall fira. Vi håller på och planerar hur och var. Viktigt för oss är att alla våra medlemmar kommer kunna ta del av firandet oavsett var ni bor i landet. Men vi ber och få återkomma med mer information. 

/StyrelsenFrågor och svarVarför meddelar ni detta?
För att ni som medlemmar skall uppleva oss som trovärdiga och transparenta. Vi vill ha en förening med engagerade medlemmar.

Kommer ni höja medlemsavgiften?
Inte som det ser ut nu. Om vi skall göra det så kommer styrelsen att ta upp en eventuell avgiftshöjning på Årsmötet 2016.

Finns det inget annat vi kan göra?
Jo, för att öka vår kassa och säkra vår ekonomi så hjälp oss att bli fler betalande medlemmar. Mer intäkter är ett sätt att trygga vår framtid med Birmasällskapet.

Kan jag anmäla mitt intresse som engagerad medlem?
Absolut! Kontakta oss i styrelsen så återkommer vi med uppdrag på aktiviteter som vi behöver hjälp med.

En fråga till våra medlemmar

Publicerad den 6 May 2015 kl. 14:18 av varicella

Vi undrar hur många av oss medlemmar som hellre föredrar Birma Aktuellt i digitalform dvs som en PDF-fil framför en pappertidning.
Svara gärna på vår poll till höger "BIS frågar" eller ge ditt svar på vår Facebooksida - https://www.facebook.com/Birmasallskapet
Tack för er medverkan!

Nu finns senaste Birma Aktuellt som PDF

Publicerad den 5 May 2015 kl. 15:47 av varicella


Nu finns senaste Birma Aktuellt i PDF-format, för nedladdning.
Du finner länken till tidningen under rubriken Medlemmar -> Ladda ner Birma Aktuellt.
För att kunna komma åt tidningen men även få papperskopian samt kommande matnyttiga nummer, fodras ett medlemskap i Birmasällskapet.
För att bli medlem - klicka här

Du vet väl om

Publicerad den 30 April 2015 kl. 17:52 av varicella


att du som medlem kan annonsera billigt i Birma Aktuellt.
Bokar du din annons i årets samtliga fyra nummer betalar du endast för tre.
Vi i redaktionen hjälper gärna till med din annons om du känner att du behöver vår hjälp.
1/4-sida: 150 kr/nummer
1/2-sida: 300 kr/nummer
1/1-sida: 600 kr/nummer
Välkommen och kontakta oss på redaktionen - redaktion.ba@birma.se

Årets nykomling

Publicerad den 16 April 2015 kl. 13:29 av varicella
Årets nykomling 2014

När titeln Årets Nykomling föddes, var det för att jag tyckte att man skulle hålla ordentlig koll på de unga nya katterna, som dök upp på utställningarna. Det var ju bland dessa, som de nya stjärnorna skulle träda fram. Kanske skulle de inte slå världen med häpnad, men i alla fall uppmärksammas, diskuteras, premieras och sprida sina gener.

Varje år har jag fått ta del av de nya stjärnämnena. Sedan jag pensionerade mig från domarjobbet har jag vid dessa tillfällen återupplivat domarkunskaperna och som Birmaentusiast fått njuta av bilder på lovande Birmor.

Många gånger har det varit svårt att plocka ut den bästa av nykomlingarna. Alla har ju, var och en på sitt sätt charmat mig. Det har hänt att jag i sista sekunden ändrat mig och önskat att jag hade kunnat välja ett par stycken nykomlingar. 

När det gäller Årets Nykomling 2014 fick jag uppleva något jag aldrig trott att jag skulle få uppleva. Det fanns ingen som helst tvekan. Framför mig fanns IC S*White Treasures Quizz JW DVM och jag var knockad. Vilken katt!

Oavsett vilken katt det handlar om så hittar man aldrig den, som är absolut perfekt. Alltid finns det något man kan anmärka på, även om man måsta leta ordentligt. Nu är det så att den där katten, som är snudden på perfekt ändå inte blir stjärna. Någonting i helhetsintrycket stämmer inte. Alla strån och tecken är super, men ändå...........Det handlar om utstrålningen, looken. Saknas den finns inte den rätta stjärnstatusen. Vinnaren blir katten med några smärre fel, men med utstrålningen.

S*White Treasures Quizz JW DVM är en mycket vacker katt. Kroppen är proportionerlig och har den rätta längden, fina ben och en “plymig” svans. Jag har under alla mina domar-år tjatat om svansen. Detta eftersom den har sina poäng och betydelse för totalintrycket. Om jag skulle påpeka något nu, så skulle det vara att svansen är ett gränsfall. Någon centimeter till och den hade varit helt perfekt. Huvudet är helt harmoniskt, öronen perfekta i storlek och placering. Profilen suverän. Ögonfärgen är underbar och tillsammans med den förnämliga ögonformen skapas den Birmalook jag alltid söker.

Bruntabby tycker jag är en mycket tilltalande färg. Den lyfter fram Birmankattens kontraster mot kroppsfärgen och de vita markeringarna. Även här blir omdömet Exellent.

Den här katten är inte bara otroligt vacker utan har även den harmoniska raslooken. Finns inget mer att önska.

När jag går igenom S*White Treasures Quizz JW meritlista, blir jag inte på något sätt förvånad. Han är väl värd varteviga pris och blir tveklöst Årets Nykomling 2014.

Jan Högberg
FIFEs Hedersdomare
 

12

Galleri

 
Bilden kommer från bildgalleriet.

Senaste från forumet

Skrivet av saan
6 June 2015 kl. 16:03
Skrivet av Gäst: Michaela Hertzerg
2 June 2015 kl. 13:37
Skrivet av Jessica@Shinseina
1 June 2015 kl. 21:18
Läs mer i forumet. RSS